Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Coronacrisis
Voor uw en onze bescherming hebben we het bezoek aan de winkel aangepast. Er mogen maximaal twee klanten tegelijkertijd naar binnen en betaling bij voorkeur via de pin. Na ieder bezoek worden het pinapparaat en de deurklinken ontsmet.

Onze winkeltijden zijn aangepast en onze bezorgservice is uitgebreid. De winkel voor wijn en whisky is open:
Woensdag van 13:00 tot 17:30 uur
Donderdag van 13:00 tot 17:30 uur
Vrijdag van 14:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 13:00 uur tot 17:30 uur
Op andere tijden volgens telefonische afspraak.

Mis je het uit eten gaan en de wijnarrangementen of de lekkere fles? Verwen jezelf met eigen kookkunsten of bezorgdiensten en bestel onze heerlijke bijpassende wijnen. Al onze wijnen zijn uitsluitend verkrijgbaar in de betere horecazaken. Bel 06 22986647, geef uw bestelling door of vertel wat u lekker vindt of gaat eten en wij bezorgen de gewenste dranken, op verzoek ook gekoeld. Geldt ook voor whisky, cognacs en rum Koop in deze dagen geen drank one-line bij de grote bedrijven maar steun uw plaatselijke ondernemer en bestel hier.Belservice
Er wordt nog te weinig gebruik gemaakt van onze belservice. Schroom niet om van woensdag tot en met zaterdag te bellen voor wijnadvies en bestellingen. Of het nu één fles is of een doos, het maakt ons niet uit. Als u maar van lekkere wijn kunt genieten. Veel van onze wijnen zijn op deze website te vinden en kunnen eenvoudig worden besteld via het bestelformulier. De wijnen worden bezorgd en de betaling kan met de pinpas worden voldaan.


Uitgelicht

Met deze nieuwe rubriek brengen we een wijn die opvalt extra onder de aandacht. Als nieuwe wijn in ons assortiment hebben wij vol enthousiasme de wijn van Chemin des Géants opgenomen. Degenen die van krachtige volle wijnen houden, zullen hier plezier aan beleven. Het gaat om de wijn gemaakt van de druiven Alicante-Bouschet en Syrah, ieder voor vijftig procent. Expressief en aromatisch met tonen van van zwarte kersen, gestoofde pruimen, gedroogde wilde kruiden en een hint van specerijen. De smaak is gul en soepel met gestructureerde, maar zachte tannines en een lange afdronk. Een geweldige wijn bij gegrild rood vlees, zoals lamsbout met mediterrane kruiden en bij vegetarische gerechten zoals lasagne.
Prijs: € 8,75 per fles

Toen Marilyn Lasserre tien jaar geleden besloot om haar passie voor wijn maken met de rest van de wereld te delen, betekende dat een belangrijke bijdrage aan het succes van wijnen uit de Languedoc. Met haar super premium serie wijnen genaamd Chemin des Géants viert Marilyn haar persoonlijke succes en dan van de Languedoc wijnen in zijn algemeen. Chemin des Géants betekent letterlijk 'weg van de giganten', maar dit kan ook geïnterpreteerd worden als 'weg van de grote', een ode van Marilyn aan de grootse wijnmakers die haar hebben geïnspireerd. Chemin des Géants heeft zijn kwaliteit te danken aan de zorgvuldig geselecteerde wijngaarden en de deskundigheid op het gebied van wijnbouw en wijn maken. Uiteraard profiteren de wijngaarden van het gunstige klimaat voor wijnbouw: warme, droge zomers met voldoende regen en verkoeling vanuit de Montagne Noire. Chemin des Géants maakt wijnen van zowel regionale als internationale druiven.Wijn van de maand mei

Deze maand is gekozen voor een heerlijke wijn, die bijzonder smaakvol is bij asperges. Het is de Aspergewijn van Gustave Lorentz, de Cuvée des Asperges. Een elegante, aromatische wijn met witte bloemen, peer, groene appel en een frisse, iets ronde afdronk. Deze wijn is veelzijdig inzetbaar bij vele bereidingen van asperges. Ook een uitstekende aperitiefwijn of begeleider van lichte voorgerechten en salades.
Prijs: nu € 8,95 per fles.

Het wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. "Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers" is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.Whisky van de maand

Glenfarclas is nog steeds eigendom van de familie Grant en nu staat de vijfde generatie Grant aan het roer van de distilleerderij. De drie wash stills en de drie spirit stills worden niet met stoom verwarmd maar met gasvlammen onder de stills. Dit is voor de distilleerderijen in Schotland zeer ongewoon. De twaalf wash backs zijn gemaakt van roestvrij staal en de new spirit rijpt op nieuwe sherryvaten, maar men gebruikt ook refill sherryvaten. Het water dat gebruikt wordt voor de bereiding van de whisky en het koelwater komt via beekjes van de Ben Rinnes. Glenfarclas kwam als eerste in 1964 met een cask strength op de markt en opende ook als eerste distilleerderij een bezoekerscentrum, dat het hele jaar geopend is. Door de jarenlange goede marketing wordt Glenfarclas bijna over de gehele wereld verkocht.

Proefnotitie:
Kleur: brons.
Geur: overvloedig, fris, kruidig en een beetje vettig.
Smaak: drogend en tonen van zoethout, sherry, kruidig en wat turf. Een lange afdronk.
Prijs: € 34,95 voor een liter.Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 12,50 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 87,50 per doos). Ook dit jaar krijgt u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.


Privacybeleid
De Winkel voor Wijn en Whisky respecteert de privacy van haar bezoekers op haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij nemen de bescherming van onze gegevens erg serieus. Zoals u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht, om meer inzicht te krijgen in de manier waarop we persoonlijke gegevens verwerken kun u hier klikken om er alles over te lezen.