Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Een nieuw jaar met nieuwe wijnen
We hebben alvast een kleine glimp van het voorjaar gezien. Nu de wijn nog...! In de maand maart proeven we bij de importeurs de voorjaarswijnen, nieuwe jaargangen en nieuwe ontdekkingen. Een selectie van deze wijnen kunt u proeven op onze overzichtsproeverij zaterdag 13 april 2019 en is ook onderdeel van de inhoud van onze wijnabonnementen begin april voor het tweede kwartaal.


Gesloten op 20 maart
Op woensdag 20 maart is de Winkel voor Wijn gesloten.


Wijn van de maandJ. Lohr Cypress Zinfandel

Hubrecht Duijker schrijft op zijn website maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten. In de maand januari gaat het over twee bijzondere wijnen uit ons eigen assortiment. Allereerst de Cypress Zinfadel van Jerry Lohr. Je zou 'm een Amerikaanse mannetjesputter kunnen noemen, Jerry Lohr. Ongeveer een halve eeuw geleden creërde hij uit het niets een wijnbedrijf van honderden hectaren in diverse Californische regio's. Eén van de merken waarmee hij en zijn kinderen werken is Cypress Vineyards. De Zinfandel 2017 daarvan offreert een uitgesproken sappige, mondvullende smaak waarin milde roosteraroma's en mild fruit, waaronder dat van zwarte kersen, verrukkelijk met elkaar verkeren. Overigens bevat deze zeer Californische, uit twee gebieden afkomstige zonnewijn ook 15 procent alicante bouschet en bijna half zoveel petite sirah.

Prijs: 11,25 per fles.


Viu Manent Secret Pinot Noir

Ten tweede de Viu Manent Secret Pinot Noir. Het is een geweldig domein, dat voorbeeldige wijnen voortbrengt en bovendien zijn bezoekers zo gastvrij ontvangt dat het daarvoor werd bekroond. In totaal bezit de familie Viu zo'n 260 hectaren eigen grond in het dal van de Colchagua, terwijl daarnaast druiven worden betrokken uit de koelere streek Casablanca. En druivendeskundige Paul Hobbs adviseert. Uit Casablanca is Pinot Noir voor de Secret geselecteerd, een vlezige, vrij zachte, charmante wijn die getypeerd wordt door rijpe zwarte vruchten en voorzichtig wat kruidigheid. Fris geserveerd smaakt hij op zijn allerbest.

Prijs: 11,50 per fles.Whisky van de maandNomad Outland

Nomad is geen Scotch Whisky in de wettelijke zin van het woord. Hij wordt wel in Schotland gedistilleerd, gerijpt en geblend, maar wordt vervolgens voor een finish en botteling naar Spanje verscheept. Vandaar de betiteling 'outland'. De whisky is samengesteld uit 25 single malts en zes grain whisky's. Na een eerste rijping van vijf tot acht jaar op bourbonvaten worden de whisky's geblend en deze blend rijpt nog drie jaar op oloroso sherry butts. Hierna volgt transport naar Spanje waar de whisky een finish van minstens twaalf maanden op Pedro Ximénez vaten krijgt. Het resultaat is een zacht zoete whisky, gebotteld op een sterkte van 41.3%, waarin zowel het Schotse als het Spaanse karakter prachtig tot uiting komt.

De eerste versie van Nomad whisky werd uitgebracht in 2014. De whisky is het resultaat van de samenwerking tussen twee legendarische blenders: Richard 'The Nose' Patterson van Whyte & Mackay en master distiller Antonio Flores van Gonzalez Byass. Na een jaar lang experimenteren met verschillende sherryvaten (Fino, Oloroso en Pedro Ximénez) werd voor de definitieve versie uiteindelijk gekozen voor Pedro Ximénez vaten. Na distillatie, blenden en de eerste rijping in Schotland wordt de whisky naar de kelders van Gonzalez Byass in San Fernando in het Spaanse Andalusië vervoerd voor de finish en de uiteindelijke botteling.

Proefnotitie:
Kleur: rood goud. Neus: aroma's van gedroogde abrikozen en perziken, gerstemout, walnoot, vanille, mango, gekonfijte sinaasappelschilletjes, marsepein, honing, eikenhout en fijne kruiden. Smaak: romig en zoet met tonen van krentjes en rozijnen, gedroogd steenfruit, vanille, caramel, honing, noten en tropische specerijen. De afdronk is lang en verfijnd zoet met een mooie balans tussen de invloeden van de diverse vaten. De whisky is deze maand te proeven als whisky van de maand in ons bruin- en wijncafé Jan & Syl.

Prijs: 33,95 per fles à 1 liter.Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 12,50 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 87,50 per doos). Ook dit jaar krijgt u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.


Aanpassing privacybeleid
De Winkel voor Wijn en Whisky respecteert de privacy van haar bezoekers op haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij nemen de bescherming van onze gegevens erg serieus. Zoals u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), als nieuwe Europese privacywetgeving op 25 mei 2018 van kracht geworden. We hebben ons privacybeleid bijgewerkt om u meer inzicht te kunnen geven in de manier waarop we persoonlijke gegevens verwerken. Klik hier om er alles over te lezen.