Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!


Feestdagenproeverij
Op zaterdag 16 december 2017 houden we, bij voldoende belangstelling, vanaf 20:30 uur een feestdagenproeverij. Op deze avond proeft u feestelijke bubbels, waaronder een aantal champagnes van het huis Moutardier, witte en rode toppers en we eindigen met dessertwijnen. Een genot om te proeven maar ook om een goede keuze te maken voor de aankomende feestdagen. Bijdrage in de kosten: € 25,00. Geef U tijdig op per e-mail of via deze website.


Wijntips van de maandZuid-Afrika: Simonsig, Chenin Blanc 2017

Simonsig Chenin Blanc was de eerste oogst van Frans Malan in 1968. Na bijna vijftig jaar bereikt de Chenin Blanc nieuwe niveau's van populariteit. Chenin Blanc maakt in Zuid-Afrika 25% uit van de aangeplante druivenstokken en wordt alom gewaardeerd om zijn frisse en fruitige afdronk. Deze wijn wordt gekenmerkt door een zongerijpte stijl waarin aroma's van peer en abrikoos domineren. Ondanks de warme omstandigheden waarin de druiven tot volle wasdom kwamen, is deze Afrikaanse steen - zoals Chenin Blanc ook bekend is in Zuid Afrika - niet zoet. Wel heeft deze droge wijn een zweempje honing in zijn afdronk waardoor hij, koel geschonken, uitstekend inzetbaar is als begeleider van steviger visgerechten, maaltijdsalades, asperges en gegratineerde schelp- en schaaldieren. De wijn is gemaakt om jong van te genieten.

Prijs: nu tijdelijk van € 7,25 voor € 6,95 per fles.Zuid-Afrika: Simonsig, Cabernet/Shiraz 2016

Bij Simonsig is de Shirazdruif geen onbekende. Eén van de paradepaardjes van het huis wordt namelijk van die druif gemaakt: de Merindol, genoemd naar het Zuid-Franse dorpje waar de familie Malan oorspronkelijk vandaan komt. De Shiraz doet het trouwens opvallend goed in het Zuid-Afrikaanse klimaat. Geen wonder dat de wijnmakers bij Simonsig besloten om een blend samen te stellen van de succesvolle Cabernet Sauvignon en Shiraz. Daarvan worden twee aparte wijnen gemaakt die uiteindelijk in een assemblage een soepele wijn opleveren: de alom geprezen Cabernet Sauvignon Shiraz. De Cabernet zorgt hierin voor een romige en vlezige structuur met zwarte bessenaroma's, terwijl Shiraz de wijn roodfruitig en sappig maakt. Het geheel ondergaat geen houtrijping, waardoor lichtere bereidingen van vlees en jonge zoute kazen moeiteloos combineren met deze wijn. Speelse, sappige smaak met jeugdig rood fruit als dat van aardbei en kers. Subtiele vanilletonen door een korte houtrijping van slechts enkele maanden. Te serveren bij diverse vleesgerechten en of bij milde kazen.

Prijs: nu tijdelijk van € 7,25 voor € 6,95 per fles.Whisky van de maand
Caol Ila, uitgesproken als 'kool iela', komt uit het Gaelic en betekent 'Sound of Islay'. Het is de naam van het water tussen de eilanden Jura en Islay. Caol Ila 12 years kenmerkt zich door zijn krachtige, stoere karakter en het medium gebruik van turf. In geur en smaak komt duidelijk het complexe rokerige karakter naar voren (duidelijke tonen van houtskool). Een aanrader voor de liefhebber van een uitgesproken Islay malt. Deze Whisky is één van de meest toegankelijke Islay Malts. Kruidig met een typische olie- en turfachtige smaak. Caol Ila is lange tijd één van de 'hidden malts' geweest, malts waar men weinig over hoort of leest. Maar Coal Ila is in de afgelopen jaren steeds beter verkrijgbaar en wordt steeds beter gewaardeerd. Het water van de distilleerderij komt van een turfachtig meertje, zout- en mineraalrijk, waarvan het water gefilterd wordt door kalksteen. Het is de grootste van de acht nog werkende distilleerderijen op Islay, wat ten westen van Schotland ligt. Coal Ila wordt voornamelijk gemaakt met turfachtig mout. De zoute zeelucht is duidelijk terug te vinden in alle Coal Ila expressies.

Kleur:
Groen-geel.

Neus:
Olieachtig, turf.

Smaak:
Medicinaal, zeewier, rokerig en turfachtig, wordt uiteindelijk kruidig. Zeer delicate combinatie van smaken. De nasmaak is goed uitgebalanceerd, deze whisky is vol van smaak en redelijk lang.

Actieprijs:
In de maand november van € 43,95 voor € 39,95 per fles.


Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 10,00 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 90,00 per doos). Nieuw dit jaar is dat u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting ontvangt.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
Voor De High Wine was al goede belangstelling en grote tevredenheid. In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.