Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Wijzigingen in verband met coronavirus
Als gevolg van de maatregelen met betrekking tot het coronavirus is ons café voorlopig gesloten. Onze winkel voor wijn en whisky is gelukkig nog wel open, maar dit kan zo veranderen. Tot die tijd hebben we onze winkeltijden aangepast en onze bezorgservice uitgebreid. De winkel voor wijn en whisky is open van woensdag tot en met zaterdag tussen 13:00 en 18:00 uur. Op andere tijden volgens telefonische afspraak.

Ook liefhebbers van lekker uit eten gaan zullen zich nu in eigen keuken kunnen vermaken en lekker kokkerellen. Wil je dan genieten van een lekkere bijpassende wijn dan bel je je eigen vinoloog, dus mij! We hebben onlangs veel nieuwe whisky's binnengekregen en de wijnvoorraad houden we op peil. Al onze wijnen zijn uitsluitend verkrijgbaar in de betere horeca. Bel 06 22986647, geef uw bestelling door of vertel wat u lekker vindt of gaat eten en ik bezorg de gewenste dranken, op verzoek zelfs gekoeld.

Koop in deze dagen geen drank online bij de grote bedrijven maar steun uw plaatselijke ondernemer.

Jan Winkel


Op weg naar de lente
Langzaam maar zeker komt het voorjaar dichterbij en zo ook de nieuwe wijnen en nieuwe wijnjaren. Ondertussen hebben we niet stilgezeten en hebben we onder meer mooie halve flesjes wijn gescoord. Ook hebben we wat bijzondere en prijzigere wijnen gescoord op wijnveilingen zoals de tweede wijn van Lynch Bages, Les Lauriers de Rothschild en superieure cabernet uit Chili en Australië. Een selectie van de voorjaarswijnen kunt U proeven tijdens onze overzichtsproeverijen op zaterdagmiddag 18 april vanaf 15:00 uur en zaterdagavond 25 april vanaf 20:15 uur. De wijnen zullen voor een deel ook verschijnen in onze wijnabonnementen begin april voor het tweede kwartaal.


Uitgelicht
In deze rubriek brengen we een wijn die opvalt extra onder de aandacht. In dit geval gaat het om de witte Bordeaux: Chateau Haut Grelot Blanc Cuvée Sélection 2018. Echt een geweldige witte wijn die u eens moet proeven. Heerlijk veel fruit in de neus en een heerlijke smaak, zacht, fruitig en lange afdronk. Iedere keer weer een slokje, heerlijk. Deze 100% sauvignon heeft zes maanden houtlagering op nieuwe eiken vaten ondergaan. Complexe witte wijn, rijk aan geur en smaak, met mondvullend citrusfruit. Past goed bij blank vlees en vis. Prijs € 11,50 per fles en dat is echt niet veel voor zo'n geweldige wijn.


Kleine flesjes

Via een bekende leverancier hebben we een aantal halve flesjes wit en rood gescoord. Bekende Bordeaux en Borgognehuizen zoals Louis Latour zijn hierin opgenomen. Leuk om eens te proberen. De prijzen variëren tussen 5,00 en 10,50 euro per flesje.Wijn van de maand maart

Op de veiling hebben we een rode Bordeaux gescoord. Als je de fles opent en direct drinkt, dan is de wijn nog te hard. Maar na een paar uur geopend of direct in de karaf komt de wijn veel beter tot zijn recht. Heerlijk bij rood vlees en harde rijpe kazen. Zachte geweldige wijn, perfecte match om de canarde te confronteren. Het gaat hier om de genummerde flessen van Chateau La Commanderie de Queyret 2016. Veilingprijs € 7,95 per fles en op is op.Whisky van de maand
De whisky van deze maand is de Glenallachie. Afgelopen whiskyproeverij stond deze whisky als eerste om te proeven en wat was 'ie lekker, fruitig zacht en indrukwekkend. Zeker met de prijs/kwaliteit een mooie whisky. De Distillery Edition werd in 2017 plotseling uitgebracht. Het was de eerste officiële botteling sinds jaren. Kort hierna werd bekend gemaakt dat de distilleerderij verkocht werd aan Billy Walker. Daarmee is dit een soort voorloper van de huidige range van officiŽle bottelingen.

De Glenallachie distilleerderij is relatief onbekend, maar met een productiecapaciteit van 2,8 miljoen liter zuivere alcohol per jaar behoort hij tot de dertig grootste distilleerderijen in Schotland. Glenallachie is een hedendaagse distilleerderij, die optimaal van de zwaartekracht gebruikt maakt. Alle apparatuur staat op dezelfde afdeling. Er staan twee wash en twee spirit stills. Men gebruikt licht geturfde mout en de mash wordt gemaakt in een roestvrijstalen semi-Lauter mash tun. In 1985 werd Glenallachie verkocht aan Invergordon en vervolgens kwam ze in handen van de Chivas Brothers. Tussen 1987 en 1989 werd er niet geproduceerd. De productie wordt vrijwel volledig door de blended-industrie gebruikt. De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende Glenallachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden.

Proefnotitie:
Kleur: goud.
Neus: aroma's van zoete granen, vanille, honing, appels en citroen.
Smaak: tonen van honing, vanille, kruidig eikenhout, gember, zoet citrusfruit en bessen.
Prijs: € 24,95 per fles.

Verder hebben we weer veel nieuwe whisky's binnengekregen zoals die mooie doos Knockando 21 jaar, Glenmoranchie Astar, Peaky Blinder, Clontarf trinity, Glendronach trad. Peated, Aberlour a Bundahd batch 60 en extra veel macalans.


Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 12,50 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 87,50 per doos). Ook dit jaar krijgt u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.


Privacybeleid
De Winkel voor Wijn en Whisky respecteert de privacy van haar bezoekers op haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij nemen de bescherming van onze gegevens erg serieus. Zoals u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht, om meer inzicht te krijgen in de manier waarop we persoonlijke gegevens verwerken kun u hier klikken om er alles over te lezen.