Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Aanpassing privacybeleid
De Winkel voor Wijn en Whisky respecteert de privacy van haar bezoekers op haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij nemen de bescherming van onze gegevens erg serieus. Zoals u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), als nieuwe Europese privacywetgeving op 25 mei 2018 van kracht geworden. We hebben ons privacybeleid bijgewerkt om u meer inzicht te kunnen geven in de manier waarop we persoonlijke gegevens verwerken. Klik hier om er alles over te lezen.


Wijnnieuwtjes
Met deze temperaturen gaat het hard met de witte wijnen, zoals de Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Verdejo, Chenin Blanc en Riesling, maar ook de verassende Portugese en Luxemburgse witte. In juni staan er verschillende evenementen op de agenda, zoals Beverwijn, onze whiskyproeverij en het haringhappen. We hebben een nieuw product opgenomen in ons assortiment, te weten de whiskydressings, geweldig voor in de keuken en vooral nu voor bij de barbecue. Ook hebben we deze keer wat zeer exclusieve speciaalbieren in voorraad. Ook leuk om weg te geven...!


Whiskyproeverij
Op zaterdag 30 juni houden we een whiskyproeverij. Leuk als cadeau, maar ook om zelf weer een fraaie whisky te ontdekken. U proeft acht whisky's uit uiteenlopende gebieden met een smaakversterkend hapje. Na afloop mag u nog een keus maken uit de ongeveer negentig whisky's op de plank. In ieder geval weer een heel gezellige avond. De bijdrage in de kosten is € 25,00 een vooraf aanmelden is noodzakelijk.


Whiskydressings
Onlangs bezocht ik een groot BBQ-festijn. De zalm, de kip en het vlees waren kort van tevoren bereid met een aantal verschillende whiskydressings met echte Schotse whisky en de smaak was echt top. Zo top dat ik zes verschillende flesjes heb opgenomen in het assortiment, te weten: Scotch whisky Vinegar, Dressing, Syrup, Sauce, Whisky BBQ Sauce en Bonnetsaus. De prijs is € 6,50 per fles. Ook verkrijgbaar als set van drie flesjes in een leuk draagtasje voor € 19,50 per set. Eenmaal proberen is eraan verkocht zijn...!


Speciaalbieren
Soms kopen we voor ons café wat speciaalbieren in, die niet in de supermarkten te koop zijn. De volgende bieren hebben we ingekocht en zijn ook in de Winkel voor Wijn te koop. Ditmaal onder meer het onlangs uitgeroepen 'Beste bier van Nederland': Nightporter. Dit is de klassieker van Bronckhorster Brewing Company. Na prijzen in Dublin en Brussel is er nu ook de erkenning in Nederland. Hij is donker, bitter en sterk. En vol koffie, mokka en chocolade. 8% ABV fles 33 cl € 3,75.

Tevens, eveneens van de Bronckhorster Brewing Company: Hop Into Summer. Dit is een lichte en frisse Pale Ale met citroengras en gember 4,5% € 3,00 per fles.

De eerste samenwerking van Hertog-Jan met een Nederlandse Craft Brouwer is een feit. Gerard en Steve hebben De Alliantie gebrouwen, een Altbier. In 1753 werd dit bier voor het eerst gebrouwen. Van oudsher is Altbier een troebel en amberkleurig bier met een moutig karakter van karamel en toast en een mooie bitterheid. De Alliantie is net als het traditionele Altbier een bovengistend bier. De eigen twist van Gerard en Steve zit hem in de gist en de hopsoorten. Hertog-Jan gist geeft het bier een fruitig karakter en de gebruikte hop geeft het bier tonen van honing, meloen en aardbei. De Alliantie is in erg beperkte oplage gebrouwen, 5,9% en € 3,25, komt half juni binnen.

Verder hebben we staan:

Van Brouwerij de Molen:
Hop en Liefde (Pale ale, 4,8%) € 2,50
Op en Top (Blond en hoppig, 4,5%) € 2,50
Vuur en Vlam (IPA, 6,2%) € 2,50
Mooi en Meedogenloos (Quadruppel, 10,2%) € 3,00
Bloed, zweet en tranen (Smoked Stout, 8,2%) € 3,25

Al deze bieren kunt u ook drinken in ons café.


Zomerwijnen
Er is een heel groot belevingsverschil in de smaak van zomerwijnen. Is de temperatuur te fris, sla deze wijnen dan maar even over. Is het 25 graden of meer of benauwd weer, nou ga er dan maar voor want dan zijn het heerlijke dorstlessers. Vooral de strakkere wijnen van onder meer de Sauvignon Blanc, Colombard of Ugni Blanc staan hier om bekend. Vraag er in de winkel gerust naar. Momenteel hebben we een heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn (Afrika Klassiek) met de combinatie Chenin Blanc en Chardonnay en een Chileense wijn (Errazuriz) met de combinatie van Sauvignon Blanc en Chardonnay. Beide wijnen zijn heerlijke fris, maar toch nog wat zachter en rijk in de afdronk. Nu in de actie voor respectievelijk € 5,95 en € 8,50 per fles. Daarnaast hebben we een nieuwe sappige wijn in wit, rosé en rood, de Franse Haut Granier uit les caves de Saint Saturnin. Prijs € 6,75 per fles.


Whisky van de maand: Laphroigh PX Cask
de Laphroaig PX Cask is een interessante goudkleurige Islay whisky met ook nog eens een heel mooi prijskaartje. Deze whisky wordt gebotteld op 48% in een fles van 1 liter. Laphroaig durft met deze whisky wat af te wijken van hun bekende imago. Het is namelijk niet direct een typische Laphroaig whisky, maar dit doet weinig af aan deze kwaliteitswhisky. Deze bijzondere whisky van Laphroaig heeft in drie soorten vaten gerijpt. Allereerst in Amerikaans eiken, daarna korte tijd in quarter casks en vervolgens gefinished in Pedro Ximenez sherryvaten. Dit rijpingsproces is vergelijkbaar met dat van de Laphroaig Triple Wood. Het enige verschil is dat de Triple Wood een finish in Oloroso sherryvaten heeft gehad. Deze rijping en de finish in Pedro Ximenez sherryvaten zorgt bij deze Laphroaig PX Cask voor een robuust en intens smaakprofiel. De neus verraadt direct het zo vertrouwde Islay karakter. Die geur waarbij de zee in de verte te ruiken is maar tegelijkertijd verrast door de zoete tonen van de PX sherry. Qua smaak doet dit al gauw denken aan marshmallows boven een kampvuur, rokerig maar zoet met een licht zilte smaak. Dit in combinatie met de zoetheid van de PX sherry zorgt voor een mooie balans! Liefhebbers van peated whisky zullen deze whisky zeker waarderen. Door de zoetheid, die zo typisch is voor whisky's die in sherryvaten hebben gerijpt, is deze whisky ook erg interessant voor whiskydrinkers die nog niet heel bekend zijn met peated whisky's. Deze whisky is namelijk een bijzonder uitgebalanceerd huwelijk tussen toegankelijkheid en complexiteit. Vanaf 6 juni 2018 in de winkel verkrijgbaar.
Nu tijdelijk van € 79,50 voor € 62,50 per fles.

Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 10,00 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 90,00 per doos). Nieuw dit jaar is dat u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting ontvangt.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.