Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Nieuwe openingstijden
Van 11 tot en met 14 april is de Winkel voor Wijn gesloten. Daarna zijn onze nieuwe openingstijden als volgt: woensdag 14:30-18:00 uur, donderdag 14:30-18:00 en 19:00-22:00 uur, vrijdag 14:30- 22:00 uur, zaterdag 13:00-17:00 uur en 20:00-22:00 uur.


Overzichtsproeverij
Op zaterdag 21 april houden we een overzichtsproeverij. Op deze avond proeft u in opbouw verschillende witte, rosé en rode wijnen. Natuurlijk presenteren we weer een flink aantal zeer gevarieerde wijnen die het de komende maanden prima zullen doen als schenkwijn en/of bij de voorjaarsmaaltijden. De bijdrage in de kosten is € 15,00 per persoon en vooraf aanmelden is noodzakelijk.


Wijn van de maand
Logique is de naam van een selectie wijnen uit het zuiden van Frankrijk. Voor de witte wijn zijn de druiven afkomstig uit meerdere wijngebieden, vandaar dat er op het etiket 'Vin de France' staat. De rode en rosé zijn gemaakt van druiven afkomstig uit de Languedoc. Alle drie zijn het heerlijk fruitige, toegankelijke wijnen. Ideale huiswijnen om dagelijks van te genieten, als aperitief of bij de maaltijd.

Logique Chardonnay-Viognier Languedoc, Frankrijk
De druiven groeien in verschillende wijngebieden met verschillende klimaattypen. Ook de bodemsoorten verschillen hierdoor van gebied tot gebied. De druiven worden in een relatief vroeg stadium geoogst om een frisse wijnstijl te kunnen garanderen. Om die reden vindt de oogst ook 's nachts plaats en worden de druiven in een gekoelde omgeving geperst. Vergisting en rijping vinden plaats in RVS. Druiven: chardonnay, viognier. Fonkelend gele wijn met zoete aroma's van rijpe ananas, karamel en een frisse, maar ronde smaak met een klein botertje in de afdronk. Heerlijk als aperitief, bij salades, voorgerechten, gebakken vis, gegrilde kip, risotto en pasta's zoals bijvoorbeeld carbonara.
Logique Grenache Rosé Languedoc, Frankrijk
Mediterraan klimaat met warme zomerdagen en relatief koele nachten. De wijngaarden liggen vlakbij de Minervois op hellingen met een zuidelijke expositie. De bodem is zeer gevarieerd. De druiven worden 's nachts geoogst om een frisse wijnstijl te kunnen garanderen. De druiven worden volgens de saignée-methode geperst. Vergisting en rijping vinden plaats in gekoelde roestvrijstalen tanks. Druiven: grenache. Zalmroze wijn met elegante aroma's van rood fruit zoals framboos. De smaak is fris, sappig en fruitig. Lekker als aperitief, met salades, gegrilde kalkoen of gamba's en bijvoorbeeld pasta met gegrilde groenten.
Logique Syrah-Grenache Languedoc, Frankrijk
Mediterraan klimaat met warme zomerdagen en relatief koele nachten. De wijngaarden liggen vlakbij de Minervois op hellingen met een zuidelijke expositie. De bodem is zeer gevarieerd. Het grootste deel van de ontsteelde druiven wordt traditioneel vergist met schilinweking. Een klein deel wordt vergist via flash détente, waarbij de druiven korte tijd worden verhit en er veel fruitaroma's vrijkomen. Kersenrode wijn met uitbundige aroma's van rood fruit zoals aardbeien en frambozen. De smaak is zacht en soepel met wat zoethout in de afdronk. Allround wijn. Lekker als aperitief, bij niet te zware vleesgerechten zoals lamskoteletjes, pasta's en kruidige stoofgerechten met vlees en/of groenten.
Prijs nu van € 8,25 voor € 7,50 per fles.


Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 10,00 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 90,00 per doos). Nieuw dit jaar is dat u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting ontvangt.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.