Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Een nieuw jaar met nieuwe wijnen
Ook in het jaar 2019 staan we voor u klaar met de beste wijnen. We gaan, zoals u dat van ons gewend bent, ons uiterste best doen om de mooiste wijnen te kunnen aanbieden. De resultaten kunt u proeven op onze eerstvolgende overzichtsproeverijen. De dozen voor het eerste kwartaal van 2019 van de wijnabonnees staan weer gereed in de winkel.


Wie durft...?
Net als in voorgaande jaren starten we het nieuwe jaar met het opruimen van onze voorraden. We hebben uit de beschikbare wijnen een aantal mooie 'Wie Durft' dozen samengesteld. Vaste klanten kunnen profiteren van een zeer voordelige aankoop, want deze dozen hebben een gemiddelde waarde van circa € 70,00 en worden nu voor slechts € 35,00 uitverkocht. Maximaal één doos per klant. Zolang de voorraad strekt.

Wijn van de maandJ. Lohr Cypress Zinfandel

Hubrecht Duijker schrijft op zijn website maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten. In de maand januari gaat het over twee bijzondere wijnen uit ons eigen assortiment. Allereerst de Cypress Zinfadel van Jerry Lohr. Je zou 'm een Amerikaanse mannetjesputter kunnen noemen, Jerry Lohr. Ongeveer een halve eeuw geleden creërde hij uit het niets een wijnbedrijf van honderden hectaren in diverse Californische regio's. Eén van de merken waarmee hij en zijn kinderen werken is Cypress Vineyards. De Zinfandel 2017 daarvan offreert een uitgesproken sappige, mondvullende smaak waarin milde roosteraroma's en mild fruit, waaronder dat van zwarte kersen, verrukkelijk met elkaar verkeren. Overigens bevat deze zeer Californische, uit twee gebieden afkomstige zonnewijn ook 15 procent alicante bouschet en bijna half zoveel petite sirah.

Prijs: 11,25 per fles.


Viu Manent Secret Pinot Noir

Ten tweede de Viu Manent Secret Pinot Noir. Het is een geweldig domein, dat voorbeeldige wijnen voortbrengt en bovendien zijn bezoekers zo gastvrij ontvangt dat het daarvoor werd bekroond. In totaal bezit de familie Viu zo'n 260 hectaren eigen grond in het dal van de Colchagua, terwijl daarnaast druiven worden betrokken uit de koelere streek Casablanca. En druivendeskundige Paul Hobbs adviseert. Uit Casablanca is Pinot Noir voor de Secret geselecteerd, een vlezige, vrij zachte, charmante wijn die getypeerd wordt door rijpe zwarte vruchten en voorzichtig wat kruidigheid. Fris geserveerd smaakt hij op zijn allerbest.

Prijs: 11,50 per fles.ActiewijnClub Privado Rioja

Bijna ieder jaar heeft onze leverancier een actie van een mooie Rioja uit Spanje. Het gaat om het huis Barón le Ley met de wijn Club Privado semi Crianza. Een speelse, sappige smaak met jeugdig rood fruit als dat van aardbei en kers. Subtiele vanilletonen door een korte houtrijping van slechts enkele maanden. Te serveren bij diverse vleesgerechten en/of bij milde kazen. Oorspronkelijk bedoeld voor de wijnliefhebbende leden van de exclusieve investeerdersclub verbonden aan Barón de Ley. Op hun verzoek werd een lichter type wijn ontwikkeld dat wel alle herkenbare eigenschappen van een Rioja in zich zou dragen. En zo zag deze zogenaamde semi crianza, een iets korter op hout opgevoede wijn, het licht. Ook de witte Rioja is zeker het proberen waard!

Prijs: € 7,95 per fles en € 45,00 per doos.Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 12,50 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 87,50 per doos). Ook dit jaar krijgt u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.


Aanpassing privacybeleid
De Winkel voor Wijn en Whisky respecteert de privacy van haar bezoekers op haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij nemen de bescherming van onze gegevens erg serieus. Zoals u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), als nieuwe Europese privacywetgeving op 25 mei 2018 van kracht geworden. We hebben ons privacybeleid bijgewerkt om u meer inzicht te kunnen geven in de manier waarop we persoonlijke gegevens verwerken. Klik hier om er alles over te lezen.