Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Zin in lekkere wijnen
Een nieuwe maand, maar ook een nieuw jaar...! Allereerst aan al onze klanten de beste wensen voor het nieuwe jaar met een goede gezondheid en veel zin in lekkere wijnen. Voor dat laatste zullen we weer ons best doen. De dozen voor de wijnabonnees en een aantal 'Wie durft dozen' staan deze maand gereed in de winkel.


Wie durft...?
Elk jaar werpen we een kritische blik op ons assortiment en ruimen we een aantal wijnen op. Deze maand hebben we daarom weer een aantal 'Wie durft dozen' klaar staan in onze winkel. Deze dozen hebben een inhoud met een gemiddelde waarde van circa € 70,- maar worden voor slechts € 35,- uitverkocht. Hierbij geldt een maximum van twee dozen per klant. Wees er snel bij, want op is op...!


Wijn van de maand januari en februari
Bijna ieder jaar heeft onze leverancier een actie van een mooie Rioja uit Spanje. Het gaat om het huis Barón De Ley met de wijn Club Privado Semi Crianza. Een speelse, sappige smaak met jeugdig rood fruit als dat van aardbei en kers. Subtiele vanilletonen door een korte houtrijping van slechts enkele maanden. Te serveren bij diverse vleesgerechten en/of bij milde kazen. Oorspronkelijk bedoeld voor de wijnliefhebbende leden van de exclusieve investeerdersclub verbonden aan Barón De Ley. Op hun verzoek werd een lichter type wijn ontwikkeld dat wel alle herkenbare eigenschappen van een Rioja in zich zou dragen. En zo zag deze zogenaamde Semi Crianza, een iets korter op hout opgevoede wijn, het licht. Prijs: € 8,60 per fles. Nu tijdelijk € 7,95 per fles en € 45,00 per doos.


Whisky van de maand
De whisky van deze maand is een mooie Arran whisky, bekend onder de naam van de bekende dichter uit die streek; Robert Burns. Isle of Arran Distillers is gelegen op een van de mooiste eilanden aan de westkust van Schotland tussen Ayrshire en Kintyre. De distilleerderij is nieuw gebouwd bij het plaatsje Lochranza in een vallei aan de kust en is omgeven door prachtige heuvels. In deze Robert Burns single malt whisky proef je de frisse aroma's van Arran, het heldere bergwater en zachte zeelucht. Arran Distillery heeft het alleenrecht verworven om de naam van Robert Burns, Schotlands beroemdste dichter, te gebruiken ter promotie van zijn whisky's. Arran heeft een lange geschiedenis en de whisky die hier vandaan kwam, had altijd een goede reputatie. In 1837 werd de laatste nog werkzame distilleerderij op het eiland Arran gesloten en de familie Currie richtte in 1994 de Isle of Arran Distillers op. De distilleerderij werd in Lochranza, op de noordwestpunt van het eiland, niet ver van de plek waar de oude distilleerderij gestaan heeft, gebouwd. De combinatie van de frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom is perfect gebleken voor de rijping van de malts. Er staan bij Arran nu drie kilns met daarop pagoda heads, er staan één wash- en één spirit still, die met stoom verhit worden. De vier washbacks zijn van Douglas pine gemaakt. De new spirit rijpt op refill sherry- en bourbon vaten. De omgeving van de schone zee- en de berglucht zorgen voor een perfect klimaat in het warehouse. Het water dat men gebruikt voor het mouten, loopt dwars door de distilleerderij. Er loopt namelijk een watervalletje langs de rotsen in de ontvangstruimte. Het water komt uit een meer, Loch na Davie geheten, gelegen in de bergen achter de distilleerderij en stroomt naar beneden via een beekje de Glen Eason Blorach, wat 'Vallei van de kleine waterval' betekent, over de granieten rotsen zo uit de heuvels en is ook turfhoudend. Het koelwater wordt gekoeld in een vijver achter het stillhouse.

Voor wie nog niet zo bekend is met de whisky's van Arran is dit een goede opstap. In de winkel hebben we uiteraard nog veel meer Arran whisky's zoals de 14 jaar, de sauternes en port cask, de Machrie moor zowel de peated als Cask Strenght.

Proefnotitie
Kleur: Sauternes goud.
Neus: aroma's van verse groene appels, peren-druppels, cider en lichte tonen van vanille.
Smaak: frisse aroma's van appels en sorbet ijs, citroen meringue taart en vanille. De afdronk is licht en fris met aangename zachte aroma's van appels en lichte kruidige tonen. Een uitstekend aperitief whisky met kenmerkende appel (Calvados) aroma's.
Prijs: € 29,50 per fles.


Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 12,50 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 87,50 per doos). Ook dit jaar krijgt u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.


Privacybeleid
De Winkel voor Wijn en Whisky respecteert de privacy van haar bezoekers op haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij nemen de bescherming van onze gegevens erg serieus. Zoals u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht, om meer inzicht te krijgen in de manier waarop we persoonlijke gegevens verwerken kun u hier klikken om er alles over te lezen.