Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Vers- en Brocantemarkt
We hebben besloten niet meer deel te nemen aan de maandelijkse vers- en brocantemarkt in de Zeestraat. Deze markt ligt haast in het verlengde van onze winkel, voortaan zullen we op de dag van de markt een aantal flessen openen en bijpassende hapjes serveren. Zo kunt u dus tijdens de vers- en brocantemarkt nog steeds gezellig komen proeven van onze wijnen en whisky's, maar dan gewoon op onze eigen locatie aan de Brandsteeg.


Wijn van de maand
We hebben ook deze maand weer enkele aanraders voor u, te weten drie goede en betaalbare witte wijnen met diverse geur- en smaakpatronen.Frankrijk, de Sud-Ouest / Le Petit Berticot

De wijngaarden van de Côtes de Duras zijn gelegen in het hart van de Aquitaine, in het noordwesten van het Lot en Garonne departement. In februari 1998 staken de twee belangrijkste wijnhuizen in de Côtes de Duras, Les Peyrières en Berticot, de handen ineen om het sterkste wijnbedrijf van de regio te worden. Een succesvol initiatief zoals bleek want beide ondernemingen die hun eigen naamgeving, identiteit en uitstraling konden behouden is inmiddels goed voor 4½ miljoen flessen wijn per jaar: zon 55% van de totale productie in de regio. Dat een fusie van deze omvang niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit blijkt uit het groeiend aantal prijzen en medailles dat beide bedrijven op proeverijen en wijncompetities weten binnen te slepen. Jaarlijks brengen rond de 650 aangesloten wijnboeren, werkzaam op totaal 3800 hectare wijngaarden, hun druivenoogst naar een van de zes verwerkingsstations. Deze hypermoderne wijnkelders zijn uitgerust met de aller-recentste techniek. De mooiste druiven komen terecht in de wijnen met de naam Berticot op het etiket. De wijn is bleekgeel van kleur met een groene schakering. Hij geurt en smaakt verfijnd naar buxus, bloemen en limoen. De wijn is dorstlessend langdurig fris wat hen perfect maakt als aperitief. Heerlijk als aperitief en in combinatie met jonge geitenkaas. Deze wijn wint het dit jaar van de populaire sauvignon van Montgravet, zowel in geur als smaak.

Prijs:
€ 6,45 per fles, € 12,00 per twee flessen. Doos van 6 flessen voor € 32,50.Frankrijk, Lanquedoc - Dumanet Chardonnay

Ook Uit Frankrijk, Lanquedoc deze super Chardonnay van Dumanet. Er zijn nog geen recensies bekend. Ik heb deze wijn, net als alle wijnen in de winkel, zelf geproefd en uitgezocht en dit is werkelijk waar een plaatje van een mooie Chardonnay. Wat hout, toch lekker fris, vol, smaakvol en een lange afdronk. De vaste klanten kennen Dumanet wel van de prima Viognier.

Prijs:
€ 7,95 per fles, € 15,00 per twee flessen. Doos van 6 flessen voor € 43,50.Italië, Puglia - Nero

Inmiddels is de Nero binnen. Deze Italiaan uit Puglia, de hak van Italië is weer terug in het assortiment. De druiven Negroamaro en Cabernet Sauvignon zorgen voor een soepele volle, sappige lekkere wijn.

Prijs:
Ter introductie € 5,95 per fles. Slechts € 32,50 per doos van zes flessen.43,50.
Whisky van de maandClassic of Isley

Als whisky van de maand hebben we een ongelooflijke mooie en betaalbare whisky. Deze cask strength Islay single malt wordt gebotteld door Jack Wieber, een onafhankelijke bottelaar uit Duitsland. Op de fles is geen aanduiding van de herkomst te vinden, maar duidelijk is dat het hier jonge Lagavulin betreft. Extra bijzonder is het, dat deze whisky op zeer jonge leeftijd op een Sherryvat werd overgestoken. Bij Lagavulin zelf rijpt namelijk alle spirit op Bourbonvaten.
Kleur: koper.

Neus: krachtige tonen van Oloroso Sherry en gestoofd fruit (abrikozen), met tonen van rokerige turf en iets grassig, later aroma's van gerookt vlees en een vleug honing.

Smaak: eerst zoetige tonen van vanille, dan aroma's van tabak, veen en veel rokerigheid met een klein pepertje. De Sherry-tonen zijn minder uitgesproken dan in de neus. De afdronk is lang en aangenaam met tonen van koffie (espresso), een licht bittertje, rokerig, zeewier en wat leer.

Prijs:
€ 47,50 per flesWijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 10,00 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 90,00 per doos). Nieuw dit jaar is dat u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting ontvangt.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
Voor De High Wine was al goede belangstelling en grote tevredenheid. In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.