Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Wijnnieuwtjes
De zomer blijft ook in augustus nog aanwezig met hoge temperaturen en dus is er behoefte aan lekkere dorstlessers, vooral in wit en rosé. We hebben een mooi assortiment van deze wijnen in onze winkel, bovendien is het in Beverwijk en op vele andere plaatsen feest in augustus, ook voor extra feestelijke wijnen of bubbels bent u bij ons aan het juiste adres.


Overzichtsproeverij herfstwijnen
In september gaan we weer naar diverse proeverijen om in te slaan voor het herfstseizoen. Zowel voor de winkel als voor de restaurants die wij beleveren, maar ook voor de wijnabonnementen en natuurlijk voor de overzichtsproeverij. Deze proeverij zal plaatsvinden op zaterdag 15 september 2018 om 20:30 uur. We zorgen weer voor circa 15 fraaie wijnen, waarvan een deel met smaakversterkende hapjes. De bijdrage in de kosten is € 15,00 en vooraf reserveren is nodig. Maximaal vier personen per reservering.


Whiskyproeverij
Oktober op de kalender? Een mooie maand voor wat sterkers. Daarom op 20 oktober 2018 onze volgende whiskyproeverij. We schenken een achttal fraaie whisky's en serveren daarbij smaakversterkende hapjes. Een mooie gelegenheid om wat nieuws te proeven of één van je favoriete whisky's te ontdekken. De bijdrage in de kosten is € 25,00 en vooraf reserveren is nodig. Maximaal vier personen per reservering.


Wijn van de maandBeaurempart Grande Réserve Blanc Zuidwest, Frankrijk

Een heerlijke verfrissende wijn, juist in deze dagen! De Zuid-Franse appellation Côtes de Gascogne is gezegend met een ideaal klimaat voor de productie van frisfruitige witte wijnen. De koele bries uit de atlantische oceaan in het westen zorgt voor verkoeling in de wijngaarden en de druiven ontwikkelen hierdoor intense fruitaroma's. De druiven Sauvignon Blanc, Colombard en Gros Manseng worden 's nachts geoogst en vervolgens op lage temperatuur vergist. Hierdoor blijven de frisse fruitaroma's behouden en ontstaan expressieve wijnen die op vele momenten inzetbaar zijn en perfect aansluiten bij de smaak van de moderne consument. De witte wijnen uit Gascogne zijn veelal een blend van Sauvignon Blanc en de inheemse Colombard en Gros Manseng.

Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De bodem is alluviaal, met klei en zand. De wijngaarden liggen op licht glooiende heuvels. De 's nachts geoogste druiven krijgen 24 uur schilinweking en vergisten op lage temperatuur in RVS-tanks. Het sap verblijft veertig dagen op 0°C om zoveel mogelijk fruitaroma's te verkrijgen. Na rijping op de lie (gistbezinksel) wordt de wijn gebotteld met een alcohol percentage van 11,50%. Een lichtgele wijn met intense aroma's van kruisbes, lychee en ananas. De smaak is intens en fruitig en de afdronk heerlijk lang. Te serveren als aperitief, bij salades, gemarineerde groenten, curries en alles wat uit zee komt.

De invloed van Gros Manseng is smaakbepalend voor de wijn en geeft deze wijn het typisch tropische karakter. Deze druif is de grote broer van Petit Manseng.

Prijs: 8,25 per fles, € 47,50 per doos van zes flessen.Whisky van de maand: Connemara peated
Connemara, gelegen in het westen van Ierland, is &eacue;én van de meesterwerken van moeder natuur. De ruige kustlijn van de atlantische oceaan en de majestueuze bergen vermengen zich met de door regen doorweekte turfachtige moerassen om een landschap van unieke natuurlijke schoonheid te creëren. Connemara is de enige over turf gestookte Ierse Single Malt whiskey.

Connemara Peated Single Malt houdt de schoonheid van deze streek vast, terwijl het de oude tradities weer tot leven laat komen. Door de bereidingswijze van Connemara, namelijk het drogen van de gemoute gerst boven turfvuren, heeft Cooley Distillery de vergeten Ierse gewoontes weer tot leven geroepen. De rook die opstijgt langs de gemoute gerst tijdens het droogproces geeft de whiskey de bijzondere turfachtige smaak en geur. Deze traditionele distilleermethodes, gecombineerd met natuurlijke ingrediënten en langdurige rijping op eiken vaten, maken de whiskey simpelweg uniek. Niet voor niets heeft Connemara de gouden medaille gewonnen tijdens de International Wine and Spirits Competition in 1996. Voor het mouten gebruikt men fris, helder bronwater. Dit zuivere water en het gebruik van de pot still en ook het lange rijpen op vaten geven aan Connemara single malt dit bijzondere karakter.

Proefnotitie
Kleur: goud bruin. Neus: de rook en turf zijn in prima balans met de geur van heidebloemen. Een vleugje honing en eikenhout zijn ook aanwezig. Smaak: zijdezacht en een honingzoetje in de aandronk, mout en fruit geven samen met de rijke turfsmaak een intens en vol whiskeycomplex, maar toch met duidelijke vanille- en eikentonen.

Prijs: € 27,95 per fles.


Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 10,00 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 90,00 per doos). Ook dit jaar krijgt u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.


Aanpassing privacybeleid
De Winkel voor Wijn en Whisky respecteert de privacy van haar bezoekers op haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij nemen de bescherming van onze gegevens erg serieus. Zoals u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), als nieuwe Europese privacywetgeving op 25 mei 2018 van kracht geworden. We hebben ons privacybeleid bijgewerkt om u meer inzicht te kunnen geven in de manier waarop we persoonlijke gegevens verwerken. Klik hier om er alles over te lezen.