Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!We blijven langer open
De Winkel voor Wijn sluit binnenkort de deuren. Dat zou aanvankelijk deze maand al gebeuren, maar het wordt wat later. Het pand wordt verbouwd tot appartementen, maar de omgevingsvergunning laat langer op zich wachten en is zelfs nog niet aangevraagd. Dit gaat wel deze maand gebeuren, maar betekent in ieder geval uitstel tot eind februari 2021. Dus we zijn er nog wel eventjes.

Wel goed voor de eindejaarswijnen, mooie whisky's en cognac's, de kerstwijnen en champagnes, de 'Wie durft dozen' in januari en natuurlijk de wijnabonnees voor nog een heerlijk kwartaaldoosje in januari. De uitverkoop is even gestopt en het assortiment wordt voor een deel weer aangevuld. Wel blijven we de wijnattributen, zoals glazen, boeken, video's uitverkopen. We hebben een speciaal hoekje voor uitverkoop dranken met flinke kortingen zoals diverse likeuren, tequila, vodka Coubergh, Martini, vieux etc. Ook de kleine flesjes/blikjes cola zero, appelsap, icetea, tonic, gingerbeer, Pimento etc. en alcoholvrije biertjes gaan voor 0,50 cent de deur uit. Ook delen van de inventaris en die prachtige wijnkoelkast staan in de verkoop.


Wijn van de maand
Komende periode, zonder horeca, is het een goed moment om thuis van een mooie wijnen te genieten. Momenteel is onze favoriete witte wijn de chardonnay van Maison Barboulot en favoriete rode wijn die van Chemin des Geants. Om u over te halen om deze wijnen eens te proeven, geven we een aantrekkelijke korting.


Maison Barboulot Chardonnay Languedoc, Frankrijk
De wijngaarden liggen in de Limoux, dat met de nabijgelegen Pyreneeën relatief koel is. De meeste percelen hebben een bodem van kalk en klei. De vergisting van de most vindt plaats op lage temperatuur om frisheid en aroma's te behouden. Zowel aan de vergisting als de rijping komt gebruik van Frans eikenhout te pas. Rijping op de lie en batonnage zorgen voor de romige smaak.

Druif: chardonnay
Alcoholpercentage: 13,50%
Heldere goudgele wijn met uitbundige aroma's van steenfruit, geroosterd brood en brioche. De smaak is rijk, maar mooi in balans met de frisse zuren en een romige afdronk. Serveer op 8 à 10 graden Celsius bij risotto, gegrilde vis, gevogelte, romige kazen of een Thaise curry met kokosmelk.
Nu van € 8,75 voor € 6,95 per fles.

Chemin des Géants Alicante - Syrah
Wijnmaker Marilyn Lasserre deed na haar studie oenologie ervaring op in verschillende wijngebieden op de wereld. In 2008 keerde ze terug naar de Languedoc en zorgde met haar talent en ervaring voor een belangrijke kwaliteitsslag voor de wijnen uit deze streek. Met haar super premium serie wijnen, genaamd Chemin des Géants, viert Marilyn haar persoonlijke succes en dat van de Languedoc-wijnen in zijn algemeen. Chemin des Géants betekent letterlijk 'weg van de giganten', maar kan ook geïnterpreteerd worden als 'weg van de groten', een ode van Marilyn aan de grootse wijnmakers die haar hebben geïnspireerd. Chemin des Géants heeft zijn kwaliteit te danken aan de zorgvuldig geselecteerde wijngaarden en de deskundigheid op het gebied van wijnbouw en wijn maken. Uiteraard profiteren de wijngaarden van het gunstige klimaat voor wijnbouw: warme, droge zomers met voldoende regen en verkoeling vanuit de Montagne Noire. Chemin des Géants maakt wijnen van zowel regionale als internationale druiven.

Mediterraan klimaat met warme, droge zomers en voldoende regen en verkoeling vanuit de Montagne Noir. De druiven worden per soort vergist op traditionele wijze. Het proces duurt drie weken en vindt plaats in temperatuurgecontroleerde RVS-tanks waarbij de most regelmatig wordt overgepompt. Rijping onder invloed van Frans eikenhout duurt vijf maanden.

Druif: alicante bouschet (50%), syrah (50%)
Alcoholpercentage: 14,00%
Expressief en aromatisch met tonen van zwarte kersen, gestoofde pruimen, gedroogde wilde kruiden en een hint van specerijen. De smaak is gul en soepel met gestructureerde, maar zachte tannines en een lange afdronk. Geweldige wijn bij gegrild rood vlees zoals lamsbout met mediterrane kruiden en bij vegetarische gerechten zoals lasagne.
Nu van € 8,95 voor € 7,25 per fles.

Chemin des Géants Merlot Languedoc
Je zou denken merlot, lichte wijnen... maar dit is een stevige jongen. Heerlijk met veel fruit, wat tannines, goede zuurgraad. Geweldige wijn om zo te drinken maar ook bij de maaltijd, biefstuk, stoofvlees etc.
Mediterraan klimaat met warme, droge zomers en voldoende regen en verkoeling vanuit de Montagne Noir. De druiven worden ontsteeld en voorzichtig gekneusd. De vergisting duurt drie weken waarbij de most regelmatig wordt overgepompt. De rijping onder invloed van Amerikaans eikenhout duurt vijf maanden.

Druif: merlot
Alcoholpercentage 14,00%
Rijp, sappig en soepel met aroma's van pruimen, cassis, chocolade en een hint van specerijen. Lekker bij taco's met pulled pork, parmigiana van aubergines, vegetarische burger van paddenstoelen en een cheese burger met blauwe kaas.
Nu van € 8,75 voor € 6,95 per fles.Whiskynieuws
Er worden nog wat whisky's besteld als aanvulling en ook voor het eindejaar. We hebben nog beslag gelegd op de knockando 21. Helaas zonder glazen maar wel die fles met heerlijke whisky. Ook bestellen we wat islay whisky's, waaronder the cast strength classis of islay van Jack Wiebes.Bellen en bestellen
Bestellen of laten bezorgen kan natuurlijk altijd. Bel 06 22986647, geef de bestelling door of vertel wat u lekker vindt of gaat eten. De gewenste dranken worden dan bezorgd, op verzoek ook gekoeld. Dit geldt ook voor whisky, cognacs en rum. Schroom niet en bel gerust (van donderdag t/m zaterdag) voor wijnadvies en bestellingen. Of het nu één fles is of een doos, het maakt niet uit. Als U maar van lekker wijn kunt genieten. Mobiel pinnen bij aflevering is mogelijk.Ter lering en vermaak
Eén van onze belangrijkste wijnleveranciers publiceert sinds kort een aardig boekwerkje met een deel van hun assortimentswijnen. Met deze link kunt u deze uitgave inzien en de verhalen over deze wijnen lezen. Is uw interesse gewekt in een bepaalde wijn, dan hebben we deze in de winkel of kan deze voor u besteld worden.Privacybeleid
De Winkel voor Wijn en Whisky respecteert de privacy van haar bezoekers op haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij nemen de bescherming van onze gegevens erg serieus. Zoals u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht, om meer inzicht te krijgen in de manier waarop we persoonlijke gegevens verwerken kun u hier klikken om er alles over te lezen.