Welkom bij de Winkel voor Wijn en Whisky's...!Oktobermaand = Wijnmaand
Oktober staat bekend als de wijnmaand. In de Europese wijnlanden wordt druk geoogst en maakt men de wijnen van het oogstjaar 2018. Dit gaat vaak gepaard met feesten, proeverijen en in de supermarkten en wijnhandels met wijnacties. Belangrijk is dat er weer heerlijke najaarswijnen zijn en vooral veel mooie rode wijnen. In de winkel staan veel fraaie nieuwkomers die de moeite waard zijn. Fantastisch zijn de nieuwe Zuid-Afrikaanse witte wijnen van het jaar 2018. De wijnabonnementen voor het vierde kwartaal staan weer klaar. Extra aandacht gaat ook uit naar de komende whiskyproeverij. Een aantal whisky's van onafhankelijke bottelaars zullen worden geproefd, waaronder een 22 jaar oude old perth; een geweldig mooie donkere whisky. Eén van mijn mooiste whisky's tot nu toe. Ook heel bijzonder is een speciale rum van AKI, een first release Vintage 1977, Cask Strengt, gebotteld in 2018.


Wijn van de maandSpanje: Ramón Roqueta Tempranillo / Cabernet Sauvignon Reserva Catalunya

De geschiedenis van de familie Roqueta gaat terug tot de twaalfde eeuw, maar er zijn aanwijzingen dat ze al tijdens de Romeinse overheersing actief waren in de wijnbouw van het Catalaanse Pláya de Bages. Pas toen Don Ramón Roqueta Torrentó in 1898 in het plaatsje Manresa een winkel opende om daar zijn producten te verkopen, begon de wijnproductie op commerciële basis. De bodega in Plá de Bages is geworteld in de tradities van de streek waar de familie Roqueta zich al generaties lang mee verbonden voelt. En hoewel het domein inmiddels 54 hectare omvat en de kelders zijn uitgerust met de modernste technologie, staat ook bij Don Ramóns nazaat Valentí respect voor traditie centraal en verraden de wijnen - modern, fruitig en soepel - allerminst hun Catalaanse herkomst. Een mediterraan klimaat. De bodems bestaat uit voornamelijk leem en klei. Na de inweking en vergisting van de druiven volgen twaalf maanden rijping op Amerikaans (70%) en Frans eikenhout. Druiven: Tempranillo en Cabernet Sauvignon. Het alcoholpercentage is 13,50%. Een harmonieuze wijn met verleidelijke aroma's van kersen, kruiden en vanille. Cabernet zorgt voor stevigheid, terwijl de tempranillo de wijn wat zachter en ronder maakt. Niet alleen heerlijk als aperitief, maar vooral ook als begeleider van geroosterd vlees, stoofpotten en hardere kaassoorten.

Prijs: 7,95 per fles.Whisky van de maand: ld Perth 1996 22 y.o. 54,9% Sherry Hogshead
Voor alle whiskyliefhebbers is dit een whisky die je minimaal geproefd moet hebben maar eigenlijk bovenin je whiskykast moet hebben. Wat een ongelooflijk mooie whisky. Ouderwetse en klassieke geuren van behandeld leer, donkerrood fruit in zware gelei, gezouten toffee en donkere kruiden, maar ook krenten en rozijnen. Een zeer brede smaakontwikkeling met eikenhout en Oosterse kruiden, met donkere karamel en fudge, maar ook met pure chocolade en allerhande kersen en bessen. De afdronk is zo mooi en rijk, een echte traktatie.

Prijs: € 85,00 voor deze 22 jaar oude whisky.


EENMALIGE ACTIE: Speciale rum
Iets bijzonders is een speciale rum van AKI. Een first release Vintage 1977, Cask Strengt, gebotteld in 2018. Fijne neus, hout, zeer rijp fruit, zoet maar niet te en een geweldig lange afdronk. De geur blijft lang hangen en is van ver waarneembaar. Deze rum is beperkt verkrijgbaar voor de prijs van € 75,00 per fles. Van deze rum zijn slechts zestig flessen gebotteld...!


Wijnabonnement
Wilt u ook ééns in het kwartaal verrast worden met een wijnpakket van 6 of 12 seizoenwijnen? Meldt u dan aan voor het wijnabonnement. U ontvangt een korting van € 5,00 of € 12,50 per doos van 6 respectievelijk 12 flessen (waarde circa € 45,00 of circa € 87,50 per doos). Ook dit jaar krijgt u bij een nabestelling van deze wijnen in hetzelfde kwartaal nog eens 10% korting.


High Wine en Socialiser
In ons wijncafé presenteren we twee aantrekkelijke wijnproducten:
  • De Socialiser; voor twee personen een glas wijn met garnituur voor € 12,50.

  • De High Wine; drie glazen verschillende wijn met drie plateaus bijpassende hapjes voor € 17,50.
In verband met de versheid van de hapjes is tenminste 48 uur van te voren reserveren noodzakelijk. De High Wine wordt geserveerd in ons wijncafé op donderdag vanaf 19:00 uur, vrijdag vanaf 16:00 uur en zaterdag vanaf 20:00 uur. Wilt U een keer een High Wine proberen? Reserveer deze dan tijdig.


Aanpassing privacybeleid
De Winkel voor Wijn en Whisky respecteert de privacy van haar bezoekers op haar website, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij nemen de bescherming van onze gegevens erg serieus. Zoals u weet is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), als nieuwe Europese privacywetgeving op 25 mei 2018 van kracht geworden. We hebben ons privacybeleid bijgewerkt om u meer inzicht te kunnen geven in de manier waarop we persoonlijke gegevens verwerken. Klik hier om er alles over te lezen.